Ezt tedd meg, mielőtt a régi mobilodat a nagyidnak adnád!

Hatékony élet mobiltelefon nélkül? Erre alighanem már csak a nagyszülők korosztálya emlékezik igazán. Ők jelentik azt a generációt, akiknek még nem járja át minden fontosabb életeseményét, és napi rutinját a digitalizáció.

Nyugdíjasként nem kell egész nap (sőt akár este és hétvégén is) munkahelyi email-eket követniük és azonnal megválaszolniuk, a legtöbb ellátandó feladatuk inkább a kisunokákhoz köti őket, akik még nem is tudnak e-mailt írni vagy olvasni és a barátokat, távoli rokonokat is előszeretettel hívogatják a vonalas telefonon. Mégis egyre több és több idősödő honfitársunk mutat kíváncsiságot az okoskészülékek iránt. Természetesen számukra a legfontosabb a készülékek alapfunkcióinak az elsajátítása, nem kell mindjárt a legújabb modelleket beszerezniük.

Kézenfekvő hát, hogy egy-egy fiatalabb rokon éppen lecserélésre váró készülékét kapják meg.

Ha te is azt tervezed, hogy a nagyidnak adod a leselejtezésre váró eszközödet, jobb ha megteszel néhány óvintézkedést előzetesen. Hiába marad egy készülék a családon belül. Javasoljuk, hogy felhasználó-váltás előtt mindenképp kérjetek szakértői segítséget a saját magánéletetek és titkaitok biztonsága érdekében.

Látogass el egy szervizbe, ahol nemcsak a telefon javítás a fő profil, hanem az adatmentés is. Az Androidszerviz.hu szakemberei például garantálni tudják, hogy a telefonodon felgyülemlett személyes anyagok, adatok, ne kerüljenek illetéktelen kezekbe, illetve az idős rokonoknak ne kelljen véletlenül rábukkanniuk a legutóbbi bulizásaid képeire, a barátnőiddel váltott privát üzenetekre. Ugye jobb a családi béke?

Szólj hozzá!