Az épségben való hazatérés

Amikor otthon reggel elköszönünk a párunktól, mielőtt munkába megyünk, elhangzik a „Vigyázz magadra!” felszólítás. Ez nem feltétlen azért van, mert számunkra nem egyértelmű, hogy vigyáznunk kell magunkra, hanem mert akár a munkába menet, akár a munkahelyen történhet velünk olyan váratlan baleset, amire nem vagyunk felkészülve. Ha ezt mondjuk egymásnak, az mind a szeretet és a törődés jele, hiszen este, mikor hazatérünk, szeretnénk épségben visszakapni párunkat.

Hogy az ilyen féltések alaptalanok legyenek, illetve a balesetek elkerülése érdekében kapunk mindig munkavédelmi oktatást. Ezen oktatások alatt megismerhetjük azokat a veszélyforrásokat, amikkel találkozhatunk a munkavégzés során, és azokat az óvintézkedéseket, amik nélkülözhetetlenek. Akárcsak a kötelező munkavédelmi öltözet is. Egy ilyen oktatás előkészítése igen nagy folyamat, hiszen, aki ezt elkészíti, annak pontról pontra fel kell mérnie minden munkaterület összes apró részletét. Ha mi magunk vagyunk a vezetők, és nekünk jut az a megtiszteltetés, hogy készíttessünk egy ilyen felmérést, akkor csak is a lehető legjobb, ilyen szakterületen nagy tapasztalatot szerző csapatot kell, hogy felkeressük.

Az Active Safety csapata minden igényt kielégítve tud nekünk segíteni a munkavédelem területén, hiszen nem csak konkrétan a munkavédelmi oktatásokat vállalják, hanem a kockázatértékelés elkészítését, biztosítanak munkavédelmi koordinátort is, ezek mellett pedig a kisvállalkozások munkavédelmét is vállalják, valamint a gépek üzembe helyezését is. Rendelkeznek munkavédelmi technikusi szakképesítéssel és TÜV SCC minősítéssel, amellyel már a Mol üzemeinél is bizonyítottak. Egy ilyen komoly feladat komoly szakértelmet kíván, ezért ne vegyük félvállról, és kérjük a segítségüket, hogy továbbra is épségben térhessen haza mindenki szerettei körébe.

Szólj hozzá!